Fantastisk by!

I  april dro vi på Blåtur til Amsterdam med jobben. En by jeg aldri har hatt i tankene som mulig reisemål, men heldigvis har jeg fått oppleve byen. En by med uttalige muligheter og opplevelser.

Selvsagt måtte vi oppleve blomstringen av tulipaner. Vi dro til Keuchenhof, og fikk virkelig en nydelig opplevelse der.

DSC00038

DSC00046

DSC00060

DSC00053

Museum er det flust av i Amsterdam, men det er også milelange køer for å komme inn, så forbered deg på mye venting. Vi fikk besøkt Van Gogh-museumet og Anne Franks hus.

Jeg anbefaler også å slappe av på kanaltur. De finnes mange selskap som kan guide deg gjennom de mange kanalene som finnes i byen. Vi slappet av en søndag gjennom kanalene med tapas og champagne! Morsom å se byen fra denne vinkelen også.

DSC00089

DSC00090

Red light district må man jo ha med seg. Underlig plass, og sikkert veldig populært for turister. Live sex-show kan man få med seg på nesten hvert gatehjørne. Mer er det vel ikke å si om den saken.

Mat og shopping er også bra, og det finnes mange opplevelser også innen restauranter. Vi gikk på c’taste for en smaksopplevelse. På denne restauranten er alle servitører blinde, og lokalet er så mørkt at man ikke ser hånden foran seg. Vi oppgir preferanser, men bestemmer ikke mat selv. Vi visste altså ikke hva vi hadde spist før etterpå. Høres litt skummelt ut, men jeg garanterer at det var en fantastisk matopplevelse. Vi fikk servert tre retter. Først fisk, så and. Desserten fant jeg aldri ut av, men nydelig var den uansett.

Til slutt må advare mot syklistene. De er overalt, og ikke alle har like god kontroll. 🙂

Reklamer